Kinesioteippaus

HUOM! Kinesioteippaus hieronnan yhteydessä n.5e!

Kinesioteippauksessa minimiveloitus on 10e. Hinnoittelussa otetaan huomioon teipattavan alueen koko ja siihen kulutettu työaika. Nopeat teippaukset joihin ei kulu paljon materiaalia (kuten ranne tms.) menevät 10e:n hintahaarukkaan, mutta laajemmat teippaukset menevät käytetyn materiaalin ja ajan mukaan.

Ajan laskemisessa käytetään veloitusta 1e/min ja siihen päälle käytetyn materiaalin arvioitu hinta.Esimerkkejä hinnoista: 10e -> 15min teippaus, 15e -> 30min jne.

Kinesioteippaus on kehitetty alun perin jo 1970-luvun lopulla Japanissa. Kinesioteippausmenetelmän kehittäjänä tunnetaan japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase ja alkuperäisen kinesioteippimateriaalin on puolestaan kehittänyt japanilainen monialayritys nimeltä Nitto Denko Corporation.

Kinesioteippaus on kevyt teippus, jonka tavoitteena on optimoida kehon toimintaa esimerkiksi kuntoutumisprosessin edetessä. Kinesioteippausta käytetään useimmiten lievittämään kipua, optimoimaan kehon toimintaa sekä vaikuttamaan nivelen liikelaajuuteen ja liikkeen laatuun.


Kinesioteippauksen ja perinteisen urheiluteippauksen (”valkoinen kova teippi”) toimintamekanismit ovat oleellisesti erilaiset, kuten myös käyttötarkoitukset. Kumpikaan teippausmenetelmä ei kuitenkaan sulje toista pois, vaan ne ennemminkin täydentävät toinen toisiaan.

Kinesioteippaus
– lievittää kipua

– lisää liikkuvuutta

– vaikuttaa kudostoimintaan

– normalisoi/optimoi– mobilisoi faskiaalisia kudoskerroksia

– stimuloi hermopäätteitä

– ennaltaehkäisee lihasväsymystä ja kramppeja

– vähentää turvotusta


Materiaalin ominaisuuksia
– 100% korkealaatuista puuvillaa

– mukavantuntuinen iholla

– hyvin kevyt, pehmeä sekä allergiatestattu

– hyödylliset aaltokuvioidut ”kanavat” → mahdollistavat ihon hengittämisen

– 130-140% joustavuus → sama kuin ihon elastisuus

– Akryylipohjainen liima → ei sisällä lateksia

– liima aktivoituu lämmön vaikutuksesta

– kestää suihkun, saunan ja uimisenkin

– pitkäkestoinen käyttöaika, taloudellisuus → 3-21 päivää, riippuen useista eri tekijöistä